Voeding & Leefstijl

Voor een gezond en energiek lichaam is goede brandstof van essentieel belang. Goede voeding heeft een positieve invloed op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal. Door de juiste voedingsstoffen te kiezen en andere juist te laten staan, word je gezonder, energieker en kunnen klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Persoonlijk voedingsadvies
Team Pike helpt je de juiste brandstof te kiezen voor jouw lichaam en leert je anders over voeding nadenken. We doen dat met een persoonlijk voedingsadvies. Afhankelijk van wat jij nodig hebt om je doelstelling te bereiken, kijken we welke aanpassingen in je voeding een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van dat doel. Ook hierin zoeken we naar een balans: een wenselijk, maar ook realistisch (goed vol te houden) voedingspatroon.

Een gezonde leefstijl
Gezonde voeding is de basis voor een gezonde leefstijl, daarom zijn voeding & leefstijl voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk kijken we ook met je mee naar elementen in je leefstijl die je kunt aanpassen om je fitter te voelen en die bijdragen aan het bereiken van je doelstelling.

Een boost door clean eating
Voor wie zijn of haar leefstijl echt een boost wil geven, werken we met weekmenu’s die zijn gebaseerd op ‘clean eating’ (Paleo georiënteerd). Clean eating houdt in dat we zo min mogelijk bewerkte producten op de menu’s hebben staan. Je hoeft niet een leven lang volgens deze specifieke menu’s te leven. We kiezen er wel bewust voor dit in ieder geval 6 weken te doen.

Deze 6 weken zijn met name bedoeld om je lichaam in een andere stand te krijgen en je te laten wennen aan een andere leef-/eetstijl. Die eerste 6 weken zijn belangrijk, maar misschien nog wel belangrijker is de periode na deze 6 weken. We stappen dan af van de menu’s en kijken welke voedingsstoffen goed bij je passen en wat voor jou goed vol te houden is.

Natuurlijk gaan we daarbij nog steeds uit van zoveel mogelijk ‘clean eating’, maar het is niet alleen maar een strak regime en ook nadrukkelijk geen dieet. Wij begrijpen namelijk dat een taartje op een verjaardag of af en toe uitgebreid uit eten erbij hoort. We zoeken daarom ook hierin weer samen naar een balans.

Paleo ontbijt
Foto home services4